Történetünk

A Dynamic-Csurgó Kft. egy elektronikus készülékeket gyártó üzem, amely elsősorban az osztrák, német és hazai piacra állít elő komfortbútor-, épület árnyékolás-sötétítés-,  időjárás-előrejelzés területeken használt készülékeket, mérőműszereket.

    1999-2006

Dynamic-Csurgó Kft. - A kezdetek

Az 1999-ben alapított Dynamic-Csurgó Kft. 2006-ban specializálódott elektronikai készülékek gyártására. A vállalat 2006 augusztusától 10 fővel indította meg a termelését bérelt telephelyen (Csurgó, Jókai utca 17.). Bihariné Asbóth Emőke akkori  csurgói polgármester és a Munkaügyi Kirendeltség helyi vezetőjének segítségével sikerült a termelést Csurgón beindítani. Kezdetben elektronikai alkatrészek kézi forrasztását és készülékek összeszerelését végeztük.

2007

Bővítés - Ersa EWS330 Hullámforrasztó berendezés

2007-ben bevezetésre került az Ersa EWS330 típusú Hullámforrasztó berendezés alkalmazása, mely által a kézi forrasztást a THT alkatrészekkel szerelt panelek gépi forrasztása váltotta fel. A munkavállalók száma 2007-ben 24 főre bővült.

2008

Költözés Iharosberénybe

A cég hamar kinőtte Jókai utcai üzemét, már a gépek és munkafolyamatok elvégzéséhez és raktározásához szükséges alapterület sem állt rendelkezésre, így a vállalat működése Iharosberényben folytatódott, továbbra is 27 munkavállalóval, szintén bérelt üzemben, de már megfelelő feltételeket teremtve a biztonságos, zavartalan működéshez és akár 90 fő egyidejű foglalkoztatására.

2009

ISO 9001 minőségirányítási rendszer

2009 januárjától a vállalat ISO 9001 minőségirányítási rendszer felügyelete alatt, 28 fővel végzi gyártótevékenységét. Minden egyes munkadarab elektromos és vizuális átvizsgálása biztosítja a minőség magas színvonalát, amit a teljesen automatikus lefutású funkcionális teszt bevezetése még tovább erősített.

2010

SMD technológia bevezetése és ABAS

2010-ben a 32 munkavállalót foglalkoztató cég technológiai palettája SMD alkatrészek beültetésére és forrasztására alkalmas gyártósorral bővült. Elemei az SP150-PLUS félautomatikus pasztázó, Panthera X beültető az Essemtech-től, IBL SLC 309 gőzfázisú forrasztó berendezésen át a SAKI Automatikus optikai ellenőrző állomásig (AOI) terjedtek. Szintén 2010-től a még hatékonyabb és precízebb működés érdekében ABAS vállalatirányítási rendszer és rendkívül szigorú raktárnyilvántartás került bevezetésre.

2011

Gyártó, beültető- és forrasztókapacitás fejlesztése

2011-ben TWS Quadra típusú beültető géppel bővítette gépparkját a Dynamic-Csurgó Kft., mely folyamatos beültető - és forrasztókapacitás növekedést eredményezett. A termelékenység így már a prototípustól a közép-nagy szériáig terjed. Mindeközben megkezdődtek a gyár új, saját üzemének kivitelezési munkálatai Csurgón.


2012

Költözés Csurgóra

2012. januárjában a cég visszaköltözik Csurgóra az új, korszerű, saját üzemébe. A több, mint 500 m2-es szerelőcsarnok egy műszakban 80 főt vár modern környezetben, jól felszerelt munkahellyel. Nagyobb volumenű, nagy helyigényű gyártás beindításához lehetőség van újabb gyártási terület igénybevételére. Az 500 m2-es saját raktár 273 db raklap és a 100 m2 kéziraktár dobozolt alkatrészek polcokon történő áttekinthető, biztonságos elhelyezésére ad lehetőséget.


2013

ISO 14001 és további fejlesztések


2013 januárjától a vállalat ISO 14001 környezetvédelmi előírásoknak való megfelelőséggel rendelkezik. Ebben az évben tovább bővült a Dynamic-Csurgó Kft. eszközparkja is: az új Pantera XVC időmegtakarítást, valamint nagyobb kihasználtságot tett lehetővé. Az IBL SLC 509 típusú gőzfázisú forrasztó berendezés további termelékenység növekedéshez járult hozzá.


2014-2015

Profilbővítés és szakmai fejlődés


2014-ben profilbővítést eredményezett az ERSA Szelektiv forrasztógép beszerzése. Ez évtől kezdve ugyanakkor egyre több vevői kérés érkezett az alkatrészek részleges vagy teljes beszerzésére és az értékesítéshez kapcsolódó fuvarozási tevékenység átvállalására. A géppark folyamatos fejlesztése mellett jelentős hangsúly helyeződött a munkavállalók szakmai fejlődésre, előrelépési lehetőségeire. A cég minden munkavállalója számára nyitva áll a lehetőség a tanulásra, melyet a vállalat támogat. Elérkezetté vált az idő, hogy a vállalkozás megjelenjen személyesen is a nemzetközi színtéren, így 2014. novemberében a Dynamic-Csurgó Kft. kiállítóként képviseltette magát a Münchenben megrendezett "Productronica" kiállításon. 2015. évre a munkavállalók száma már elérte a 46 főt.


2016

Egy új korszak kezdete


2016 júniusától a Siplace SMT beültető beüzemelésével egy új korszak kezdődött a vállalat életében. A munkavállalók száma 83 főre duzzadt. A cég a gyártósori szerelőtől a nemzetközi tapasztalattal rendelkező mérnökig folyamatosan keres munkatársakat. A jelenlegi középvállalkozás stratégiai célja a nagyvállalkozássá válás.