top of page

GINOP-1.2.10-19-2019-00108
Technológiai modernizáció a Dynamic-Csurgó Kft-nél

GINOP-1.2.10-19-2019-00108

Technológiai modernizáció a Dynamic-Csurgó Kft-nél

 

A pályázat keretében 1 db ASM E-by-Siplace beültetőgép és 1 db SAKI BF-3Di-LS2-A optikai ellenőrző berendezés került beszerzésre.

A beruházás keretében beszerzett eszközök (beültetőgép, AOI) segítségével biztosítani tudjuk a növekvő megrendelések pontos, határidőre történő kiszolgálását, valamint a jelenlegi munkahelyek megtartása mellett további munkahelyek teremtéséhez is hozzájárultunk. Az eddig bekövetkezett és a közeljövőben elkészülő beruházások, fejlesztések mind a több lábon állás, a kiszámítható jövedelem és a fenntartható fejlődés irányába mutatnak. A jelenlegi géppark és a pályázat keretében megvásárolt gépek minősége és teljesítménye egyaránt megfelel a legszigorúbb Uniós szabványoknak, mely a termelékenység szempontjából meghatározó jelentőségű. A beruházás keretében beszerzésre kerülő eszközök segítségével a megnövekedett vevői igények gyorsabb, precízebb kiszolgálását tűztük ki célul, ezáltal növelve az ügyfelek és a gyártható termékek körét. A beruházástól a vállalkozás azt várta, hogy a céggel kapcsolatban álló megrendelők elégedettsége tovább javul, a vállalkozás megrendelései nagymértékben növekednek és a cég hatékony működése, a gyors és folyamatos kiszolgálással még inkább versenyképessé tehető. A pályázat megvalósulása a vállalkozás számára új piaci lehetőséget biztosít, hisz a hazai gazdaságban betöltött szerepe nő, piaci pozíciója erősödik. A pályázat keretében beszerzett eszközöknek köszönhetően a vállalkozás tevékenységének végzése felgyorsul, nagyobb mennyiség kiszolgálását teszi lehetővé, illetve árbevétele növelhető, melyeknek köszönhetően a vállalkozás gazdasági háttere még inkább stabillá, működése pedig kiszámíthatóvá válik.

Az ASM által gyártott E-by-Siplace típusú beültetőgép SMT (Felületszerelési Technológia) típusú panelek beültetésére szolgál. A technológia előnye, hogy nincs szükség furatozásra, a gyártás folyamatai olcsóbbak és automatizálhatóak és az alkatrészek mérete jóval kisebb, így lényegesen kevesebb területre van szükség a beültetésükhöz. Az E-by-Siplace akár 24.200 darab alkatrész beültetésére is képes egy óra leforgása alatt. A gép beültetőfeje egyenként veszi fel az alkatrészeket a tárakból és ülteti be a panelre vákuum szipkák (noozle-k) segítségével. A hordozó pozícionálásához a beültetőgép tartalmaz egy kamerás felismerő rendszert, amely a panelen kialakított fiduciális pontok segítségével ellenőrzi a hordozó helyzetét. A beültetés előtt a gép ellenőrzi az alkatrészeket és automatikusan korrigálja az esetleges eltéréseket, ezzel is csökkentve a hibák számát. A beültető gépekhez az alkatrész-adagolás feederek segítségével történik. Mivel a felületszerelt alkatrészeket számos tokozásban és kivitelben gyártják, ezért többféle feeder szükséges ahhoz, hogy megfelelően történjen az alkatrészek adagolása. A Saki által gyártott BF-3Di-LS2-A AOI berendezés a beültetést és forrasztást követően végzi el az esetleges hibák feltárását, amelyet a berendezésben található kamerák segítségével 3 dimenzióban vizsgál és jelenít meg. A vizsgálatot 5 féle eljárással tudja elvégezni a berendezés (fény, szín, alak, infra, lézer). Az esetleges hibákat az érintőképernyős monitoron jeleníti meg. A gép automatizáltságának köszönhetően olyan hibákra is fény derülhet, amit a sorozat gyártásból adódóan nem feltétlenül vesz észre az emberi szem (apró eltérések). A jelzett hibák alapján az operátorok ellenőrzik a beültetőgépet, illetve a forrasztó berendezést, hogy a későbbiekben ne kerüljön sor tévesztésre. A beruházás végrehajtásához rendelkezésre áll mind a humán, mind a tárgyi erőforrás szükséglet.

Támogatás mértéke: 56,72%

Projekt tényleges befejezése: 2020.04.30.

GINOP.png
bottom of page